Zarząd

Wojciech Karwowski – Prezes Zarządu

Menedżer, ekonomista, bioinformatyk, specjalista inżynierii biomedycznej i inżynierii tkankowej. Ukończył dwa fakultety krajowe – z Informatyki oraz Ekonomii – a także specjalistyczny program w jednej z najbardziej prestiżowych szkół biznesu na świecie IESE Business School – University of Navarra.
Jest także absolwentem studiów podyplomowych z Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii, także z Biomateriałów oraz słuchaczem kolejnych z Biologii Molekularnej.
W realizacji doktorat z biocybernetyki i inżynierii biomedycznej.

Od strony biznesowej specjalizuje się w reinżynierii oraz zarządzaniu zmianami. Od naukowej ogólnie pojętą komunikacją – już to w ujęciu tkankowym, już to w ujęciu biomedycznym. Jest współtwórcą serii specjalistycznych preparatów kosmetycznych do prewencji syndromu stopy cukrzycowej, uhonorowanych prestiżowymi wyróżnieniami branżowymi. Za wkład w tworzenie kosmetyków do pielęgnacji skóry diabetyka otrzymał „Kryształowego Kolibra” – najwyższe wyróżnienie nadawane przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków oraz honorową, złotą odznakę Stowarzyszenia. Za wkład w rozwój edukacji, sportu i turystyki został uhonorowany Krzyżem Zasługi Prezydenta RP.

Wojciech Karwowski jest autorem ponad 80 publikacji naukowych i wystąpień konferencyjnych.
Jest członkiem towarzystw naukowych:
– Polskie Towarzystwo Leczenia Ran
– Polskie Towarzystwo Biomateriałów
– Polskie Towarzystwo Diagnostyki Termograficznej w Medycynie
– Polskie Towarzystwo Ultrasonograficzne
– Polskie Towarzystwo Fizyki Medycznej
– Polskie Towarzystwo Medycyny Nuklearnej
w tym także zagranicznych:
– European Association of Thermology
– European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology.

Działa aktywnie jako wolontariusz – jest Kawalerem Orderu Św. Łazarza oraz Kawalerem Orderu Św. Stanisława.
Prywatnie interesuje się futurologią i metafizyką.

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych oraz funkcjonalnych - więcej informacji ...

Strona saintlazarus.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z naszego serwisu lub klikając przycisk "Akceptuję" wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody i najwyższego standardu podczas przeglądania zawartości serwisu. W każdej chwili możnesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w ustawieniach swojej przeglądarki WWW.

Zamknij